Hoogtestage Tom Dumoulin voorlopig uitgesteld na knieoperatie

Print
Hoogtestage Tom Dumoulin voorlopig uitgesteld na knieoperatie

Tom Dumoulin Afbeelding: AFP

Maastricht / Itteren -

Tom Dumoulin reist pas over enkele dagen af naar de Alpen voor een hoogtestage. Dat meldt Team Sunweb dinsdag.

Aanvankelijk zou de kopman dinsdag naar La Plagne vertrekken, maar de Maastrichtenaar krijgt iets langer rust om te herstellen van de operatie van zondag. Daarbij werd wat ‘restgrind’ uit zijn knie verwijderd. Dat was blijven zitten na een val in de Giro.

Dumoulin keerde halverwege de reis naar de Alpen om. ,,Hij heeft me gisteren onderweg twee keer gebeld”, legde trainer Hendrik Werner uit aan de NOS. ,,Hij stelde zich de vraag: ben ik er wel aan toe? Daarna draaide hij de auto om.”

Lees ook: Gaat Dumoulin de Tour halen? En zo ja, in welke conditie?

Dumoulin was tijdens de Ronde van Italië op zijn knie gevallen en moest daarom afstappen. De Girowinnaar van 2017 gaf zaterdag tijdens het Critérium du Dauphiné ook op, omdat hij weer last kreeg van het gewricht. Uit onderzoek in het medisch centrum van Hengelo bleek dat nog een stukje grind in zijn knie zat. Dat werd zondag verwijderd.

De 28-jarige wielrenner deed maandag een trainingsritje, dat goed verliep. Zijn ploeg Sunweb meldde vervolgens dat Dumoulin op hoogtestage zou gaan. Op weg naar La Plagne besloot Dumoulin toch naar huis te rijden om zijn knie te laten herstellen. Hij gaat volgens Sunweb later in de week alsnog naar de Alpen. Over een kleine drie weken, op 6 juli, start in Brussel de Tour de France.