Coop mag zich vestigen in Maastrichtse Jekerkwartier

Print
Coop mag zich vestigen in Maastrichtse Jekerkwartier

De Coop mag alsnog een supermarkt starten in het pand aan de Sint Pieterstraat. Afbeelding: Rob Oostwegel

Maastricht / Itteren -

Winkelketen Coop mag een supermarkt vestigen in het pand aan de Sint Pieterstraat in het Maastrichtse Jekerkwartier. De rechter oordeelt in een bodemprocedure dat het binnen het bestemmingsplan past.

Lees ook: Vrees voor grote speler in binnenstadsbuurt Maastricht: ‘Dit kan het imago van de wijk verstoren’

De rechtbank in Roermond oordeelt dinsdag dat detailhandel valt onder de bestaande functie van het pand. ‘Een beperking tot een winkel in sanitair & keukens volgt niet uit de bestemmingsplanregels.’

De gemeente Maastricht verleende vorig jaar een vergunning, omdat vestiging van een supermarkt zou passen binnen het bestemmingsplan ‘centrum’.

Bestemmingsplan

Een omwonende en een supermarktje in het naburige Sint Pieter stelden dat de komst van Coop in strijd is met het bestemmingsplan, omdat alleen ‘bestaand gebruik’ is toegestaan. In het pand zat een sanitairwinkel, dus mocht er alleen een dergelijke winkel terug gevestigd worden, zo was de redenering.

Lees ook: Rechter fluit Maastricht terug: verbouwing supermarkt stopgezet

In een kort geding gaf de rechter hen toen gelijk. De winkelketen die al circa 40 medewerkers had geworven, moest de bouw begin dit jaar, twee weken voor de geplande opening, staken.