Snelfietsroute langs Maas tussen Belfeld en Reuver

Print
Snelfietsroute langs Maas tussen Belfeld en Reuver

Het fietspad komt te liggen tussen de rotondes bij de entrees tot beide dorpen. Afbeelding: De Limburger

Belfeld / Reuver -

Er komt een snelfietspad langs de Maas tussen Belfeld en Reuver. Bedoeling is dat de aanleg volgend jaar start.

De provincie Limburg betaalt een miljoen euro, de gemeente Venlo 600.000 euro en de gemeente Beesel 100.000 euro. Die laatste gemeente is als laatste partner bijgesprongen.

De provincie en Venlo hadden aanvankelijk allebei een miljoen beschikbaar voor de opwaardering van fietspaden tussen Arcen en Belfeld. Er waren onder meer plannen voor een tien kilometer lang fietspad tussen Venlo en Arcen. Afgelopen najaar bleek het hele project niet meer mogelijk omdat Venlo uit bezuinigingsoverwegingen maar 600.000 euro beschikbaar wilde stellen.

Innovatief materiaal

Na overleg tussen Venlo en de provincie én de extra bijdrage van Beesel blijkt er wel een snelfietspad mogelijk tussen Belfeld en Reuver. Het tracé komt langs de Rijksweg en loopt tussen de rotondes bij de entrees tot beide dorpen. De provincie wil meer dan de helft van het bedrag betalen omdat binnen het project sprake is van gebruik van innovatief materiaal en bermbeheer.

De provincie Limburg wil op korte termijn starten met de verwerving van benodigde grond. Bedoeling is om in april of mei te starten met de aanleg. De werkzaamheden duren ongeveer drie à vier maanden.