Verzet tegen scholenfusie Maastricht houdt aan

Print
Verzet tegen scholenfusie Maastricht houdt aan

Het Porta Mosana College in Maastricht. Afbeelding: Harry Heuts

Maastricht / Itteren -

Ouders van leerlingen van twee middelbare scholen in Maastricht willen door middel van een petitie de fusie in het middelbaar onderwijs een halt toeroepen.

Ouders van leerlingen van het Sint Maartenscollege en het Porta Mosana College zijn een online petitie gestart tegen de voorgenomen scholenfusie in het middelbaar onderwijs in Maastricht. Voor het eind van dit schooljaar moet, als het aan onderwijskoepel LVO ligt, het licht op groen voor het samengaan van Porta Mosana, Sint Maartenscollege en VMBO Maastricht.

Lees ook:Fusieplan middelbare scholen in Maastricht krijgt steun maar ook kritiek

De ondertekenaars vinden dat te snel. ‘LVO zendt alleen en luistert niet. En ondertussen dendert de trein maar door’, stellen ze. De petitie is al meer dan 450 keer ondertekend.

De centrale directie van LVO Maastricht laat in een reactie weten dat een enquête is uitgezet onder alle betrokkenen: ouders, medewerkers en leerlingen. De resultaten moeten voor 26 juni bekend zijn. Dan nemen de medezeggenschapsraden een beslissing over de fusie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen