Dierbaar

Jolande valt voor schattig straathondje

Print
Jolande valt voor schattig straathondje

Max heeft de Griekse liefde voor vlees mee naar Nederland genomen, maar hij lust ook kaas. Afbeelding: Loraine Bodewes

Huisdieren horen tegenwoordig helemaal bij het gezin en dat mag iedereen weten ook. In de rubriek ‘Dierbaar’ stellen mensen hun extra gezinslid aan je voor. Deze week: Jolande God die een hond uit het asiel wilde halen maar per toeval via Facebook een Grieks straathondje ontdekte. ‘We wisten meteen dat hij bij ons hoorde.’

Op Facebook zag Jolande God uit Sint-Martens-Voeren een foto van een schattige pup: Garfield. „We stonden op het punt om bij een asiel langs te gaan voor een hond, toen die foto voorbijkwam.”

Jolande informeerde bij de dame die het bericht had geplaatst en kwam erachter dat Garfield een Griekse straathond was. Hij was opgevangen door een organisatie in Thessaloniki en was onderweg naar Nederland. Paspoort, papieren en inentingen: alles was geregeld. „We wisten meteen dat hij bij ons hoorde”, aldus Jolande.

Garfield werd omgedoopt tot Max. En van een schuchter hondje dat bang was voor auto’s, ontwikkelde Max zich razendsnel tot een enthousiaste en sociale hond. „Dat Griekse temperament zit er wel in. Max is heel levendig; hij is het liefst buiten en rent dan de hele dag door. Ook is hij ontzettend nieuwsgierig en eigenzinnig. Want speeltjes? Die vindt hij maar niks.”

Max heeft de Griekse liefde voor vlees mee naar Nederland genomen, maar is ook verzot op kaas. Iedere ochtend krijgt hij een stukje. „Net als onze andere hond Bo uit Cyprus.” Gelukkig staat het nooit tussen hen in. „Max en Bo zijn echte maatjes. We hadden het niet beter kunnen treffen.”