Lotte Meerhoff (20) uit Maastricht in landelijk bestuur DWARS

Print
Lotte Meerhoff (20) uit Maastricht in landelijk bestuur DWARS

Lotte Meerhoff. Afbeelding: GroenLinks

Maastricht / Itteren -

DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, heeft Lotte Meerhoff (20) uit Maastricht, en Joëlle Canisius (20) uit Heerlen zondag verkozen in het landelijk bestuur van de organisatie.

Lotte Meerhoff studeert aan het University College Maastricht. Het afgelopen jaar was zij voorzitter van de Limburgse afdeling van DWARS. Dit jaar zal zij aan de slag gaan als vicevoorzitter en secretaris van de organisatie.

“Het komende jaar ga ik aan de slag met het neerzetten van een sterk DWARS. Ik zorg dat intern alles goed loopt en dat we extern zichtbaar zijn. We blijven ons daarnaast inzetten voor een goed alternatief voor het leenstelsel”, vertelt Lotte Meerhoff.

Joëlle Canisius woont momenteel in Utrecht en studeert daar onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. In het nieuwe bestuur wordt zij bestuurslid Scholing & Activiteiten.

Congres

Het congres van DWARS, waar dit weekend het nieuwe bestuur werd verkozen, vond dit jaar plaats in Maastricht, in Rebelle (de Augustijnenkerk). Het bestuur bestaat nu uit zeven leden en is verkozen voor een termijn van één jaar. De Utrechter Wouter Ubbink (21) werd verkozen tot voorzitter.