Joëlle Canisius (20) uit Heerlen in bestuur DWARS

Print
 Joëlle Canisius (20) uit Heerlen in bestuur DWARS

Joëlle Canisius. Afbeelding: GroenLinks

Heerlen / Hoensbroek -

DWARS, de jongerenorganisatie van GroenLinks, heeft Lotte Meerhoff (20) uit Maastricht, en Joëlle Canisius (20) uit Heerlen zondag verkozen in het landelijk bestuur van de organisatie.

Joëlle Canisius woont momenteel in Utrecht en studeert daar onderwijswetenschappen aan de Universiteit Utrecht. In het nieuwe bestuur wordt zij bestuurslid Scholing & Activiteiten.

“DWARS is meer dan een plek waar de politieke discussie centraal staat, het is ook een plek om te leren en een plek om mensen te ontmoeten. Door goede scholing en gezellige activiteiten te organiseren, wil ik hieraan bijdragen”, laat ze weten.

Lotte Meerhoff studeert aan het University College Maastricht. Het afgelopen jaar was zij voorzitter van de Limburgse afdeling van DWARS.

Congres

Het congres van DWARS, waar dit weekend het nieuwe bestuur werd verkozen, vond dit jaar plaats in Maastricht, in Rebelle (de Augustijnenkerk). Het bestuur bestaat nu uit zeven leden en is verkozen voor een termijn van één jaar. De Utrechter Wouter Ubbink (21) werd verkozen tot voorzitter.