Ruim 200 bezwaarschriften tegen parkeerplaats MAA

Print
Ruim 200 bezwaarschriften tegen parkeerplaats MAA

De parkeerplaats bij MAA, kort na opening. Afbeelding: Rob Oostwegel

Spaubeek / Beek / Maastricht-Airport / Geverik / Groot Genhout / Kelmond / Klein Genhout / Neerbeek / Maastricht / Itteren / Meerssen / Ulestraten / Moorveld / Bunde / Rothem / Geulle -

Tegen de tijdelijk parkeerplaats aan de Engelandlaan bij Maastricht Aachen Airport (MAA) zijn bij de gemeente Beek meer dan tweehonderd bezwaarschriften binnengekomen.

Het gaat om nagenoeg identieke bezwaarschriften, ondertekend door verschillende personen. Die volgen op een tweetal (tijdelijke) omgevingsvergunningen die de Beek verleende aan MAA voor het gebruik van een perceel aan de Engelandlaan als parkeerplaats en voor het inrichten ervan. De met asfaltgranulaat bedekte parkeerplaats telt zo’n 2500 plekken, die gratis gebruikt kunnen worden door passagiers van Corendon.

Lees ook: Kort geding kan komst eerste auto’s op tijdelijke parkeerplaats MAA niet voorkomen

Eerder oordeelde de rechter in Roermond al dat de grond aan de Europalaan, die oorspronkelijk bedoeld is als bedrijventerrein, voorlopig in gebruik mag blijven als parkeerplaats. Wel werd de gemeente opgedragen onderzoek te doen naar de gevolgen van het gebruik van de parkeerplaats voor de grondwaterkwaliteit.

De RUD zal namens de gemeente Beek het onderzoek uitvoeren. De bezwaarschriften worden 24 juni behandeld door de bezwaarschriftencommissie, waarbij ook de uitkomst van het grondwateronderzoek zal worden betrokken.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen