Zorgen om verkeersveiligheid Doolgaardstraat Horst

Print
Zorgen om verkeersveiligheid Doolgaardstraat Horst

Verkeersregels in de Doolgaardstraat in Horst zijn veranderd. Afbeelding: De Limburger

Horst / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / America / Grubbenvorst / Lottum / Sevenum / Kronenberg / Evertsoord -

Bewoners van de Doolgaardstraat en ouders en leerkrachten van basisschool De Doolgaard in Horst maken zich zorgen over de verkeersveiligheid in deze straat. Dat zegt de Horster SP-fractie tegen het college van B en W.

De verkeerssituatie op deze 50 kilometerweg, die deel uitmaakt van de rondweg in het centrum van Horst, is gewijzigd. Moesten automobilisten op de Doolgaardstraat eerst nog voorrang verlenen aan verkeer dat van rechts kwam, nu is het een voorrangsweg geworden.

Volgens de SP-fractie zorgt dat voor onveilige situaties, met name ook rondom de basisschool. Doordat de automobilisten geen voorrang meer hoeven te verlenen, wordt er harder gereden op de Doolgaardstraat. Buurtbewoners en school zouden, net als de SP, bovendien verrast zijn door de aanpassing van de verkeersregels.

Verkeerswethouder Eric Beurskens stelt daar echter tegenover dat het juist de Horster gemeenteraad is geweest die het besluit heeft genomen om van de Doolgaardstraat een voorrangsweg te maken. Hij geeft echter toe dat er beter met de schoolleiding overlegd had kunnen worden, voordat de verkeerssituatie op de Doolgaardstraat werd aangepakt.