Beleefmuseum in gemeentehuis Vaals komt er niet

Print
Beleefmuseum in gemeentehuis Vaals komt er niet

Het Von Clermonthuis blijft voorlopig gemeentehuis. Afbeelding: Bureau Imagine Leisure

Vaals / Vijlen / Lemiers / Camerig / Holset / Mamelis -

Vaals trekt de stekker uit het ‘beleefmuseum’. Het plan voor een nieuwe invulling van het gemeentehuis is een onmogelijke en onnodige missie, vindt de politiek.

Er werden weinig woorden aan vuil gemaakt, want iedereen was het dinsdagavond roerend eens in de raadscommissie waar het voorstel voor een verder onderzoek naar de invulling van het gemeentehuis werd besproken.. In de woorden van PvdA-raadslid Kirsten Pakbiers: „Aan een dood paard valt niet te trekken.” Ook het CDA ziet verder geen heil meer in het plan dat volgens fractievoorzitter Gert van Vliet „nul komma nul heeft opgeleverd”.

Te groot

Wethouder Jean-Paul Kompier zei hier vrede mee te hebben. Hij wijst er wel op dat het gemeentehuis echter nog steeds te groot en te duur blijft voor het gemeentelijk apparaat. „Dus dat probleem blijft onopgelost.” Volgens CDA-raadslid Thijs Jussen is dat probleem echter wel te overzien. „Als het gemeentehuis te groot is, waarom hebben we dan nog een dependance met ambtenaren in Lemiers?”

Von Clermont

Bij de presentatie van het plan voor een interactief beleefmuseum rondom de historische persoon Von Clermont werd al duidelijk dat het een flinke investering zou worden van een ondernemer. De gemeente zou het gebouw dan gratis beschikbaar moeten stellen om het aantrekkelijk te maken. De gemeente opperde daarop een alternatief om een deel van het gemeentehuis hiervoor beschikbaar te stellen, maar ook dit ziet de gemeenteraad niet zitten.