Servé Hermans te gast in Heerlense Boeken Borrel

Print
Servé Hermans te gast in Heerlense Boeken Borrel

Serve Hermans. Afbeelding: Johannes Timmermans

Heerlen / Hoensbroek -

Alweer de vierde editie van de Boeken Borrel staat op de agenda. Donderdag 27 juni zal dit tevens laatste editie zijn die plaatsvindt in bistro Madame van Dam.

Maar het is geen afscheid van deze talkshow over boeken en meer. Vanaf september vindt de Boeken Borrel namelijk plaats in de nieuwe boekhandel Van der Velden Van Dam vanaf 8 juli gevestigd aan de Promenade 2 in Heerlen. Over het hoe en waarom van het stoppen met een bistro en het openen van een boekenzaak praat Wiel Beijer met eigenaresse Monique van den Kerkhof.

In deze aflevering van de Boeken Borrel is een speciale plek ingeruimd voor een ander afscheid, namelijk het afscheid dat in mei werd genomen van dichter en wandelaar Leo Herberghs. Leo werd 94 jaar en liet een leegte achter met heel veel mooie poëzie. Vriend en kenner Ben van Melick neemt de aanwezigen mee in de wereld van deze dichter. Na deze afscheidsgroet volgt een geboorte, namelijk de benoeming van de nieuwe stadsdichter van Heerlen Jan Widdershoven. Presentator Wiel Beijer praat met hem over Heerlen en over poëzie. Tevens zal de nieuwe stadsdichter zijn eerste stadsgedicht voordragen.

Met oud-sportjournalist Wiel Verheesen een gesprek over zijn nieuwe boek Pony in peloton, vol verhalen en anekdotes uit zijn jarenlange carrière. Met Toos Hofstede van Via Belgica een gesprek over de initiatieven langs en de kansen van de vroegere Romeinse weg Via Belgica voor de regio. Ook een gesprek met artistiek leider Servé Hermans van Toneelgroep Maastricht over de opening van Cultura Nova 2019 Romeo & Julia en de sluiting van dit zomerfestival met de speciale voorstelling gemaakt voor de opening van de Buitenring Parkstad. Daarna wisselen de rollen en gaat Servé Hermans met Wiel Beijer in gesprek over zijn nieuwe boek De Wereld van Pinkpop 50 dat rond 1 juli verschijnt.

De entree is gratis, de aanvang is om 20.00 uur.