Maasgouw zet rotondebeheerder aan de kant

Print
Maasgouw zet rotondebeheerder aan de kant

Rotonde in Maasbracht. Afbeelding: De Limburger

Maasbracht -

Maasgouw koopt voor 11.000 euro het contract af met het bedrijf dat de rotondes in de gemeente onderhoudt.

De aanleiding voor het beëindigen van de verbintenis ligt bij de gemeenteraad. Deze is namelijk ontevreden met het onderhoud door De Rotondespecialist, zo liet men eind vorig jaar optekenen in een motie aan het gemeentebestuur. Dat kreeg de opdracht mee om te onderzoeken of het contract ontbonden zou kunnen worden en de rotondes weer in eigen beheer konden worden onderhouden.

Afkoopsom

Gemeente en De Rotondespecialist kwamen een afkoopsom overeen van 11.000 euro voor het tot 2026 lopende contract. ‘Alleszins redelijk’, stelt de gemeente in een brief aan de raad. Het contract gaat uit van het beheer door De Rotondespecialist dat inkomsten genereert door lokale bedrijven de rotondes te laten sponsoren. De contracten met deze bedrijven lopen allen dit jaar af.

Ingmar Verbeek, directeur van De Rotondespecialist uit Zeist, laat in een reactie weten dat de samenwerking niet is verlopen zoals vooraf gehoopt. „Er waren wat problemen met de hoveniersinzet en ook de droge periode van vorig jaar speelde ons parten. Uiteindelijk zijn we tot een bedrag gekomen waar we ons in kunnen vinden.”

Het onderhoud van de rotondes gaat uitgevoerd worden door het gemeentelijk wijkteam. Eerder besloot de gemeente het maaien van gazons en sportvelden weer in eigen beheer te nemen. De gemeente onderzoekt voor de toekomst of de achttien rotondes een andere invulling krijgen, mogelijk met reclame voor toeristische en recreatieve doeleinden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen