Organist Theo Jellema concerteert in Missiehuiskapel Paters Lazaristen

Print
Organist Theo Jellema concerteert in Missiehuiskapel Paters Lazaristen

Organist Theo Jellema. Afbeelding: Stichting Orgelkring Peel en Maas

Panningen -

Orgelkring Peel en Maas presenteert dinsdagavond 16 juli een orgelconcert in het kader van Orgelfestival Limburg. De organist Theo Jellema uit Groningen voert op het unieke Cavaillé-Coll Mutin Orgel in de Missiehuiskapel van de Paters Lazaristen aan de Kerkstraat in Panningen onder meer werken uit van Guilmant, Widor, Vierne, Schumann en Andriessen.

Theo Jellema (1955) studeerde orgel aan het conservatorium te Groningen in de orgelklas van Wim van Beek en behaalde zijn solo diploma met onderscheiding in 1978. Naast zijn werkzaamheden als organist van de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden en als docent (hoofdvak) Orgel aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen heeft hij een uitgebreide concertpraktijk die hem naar een groot aantal Europese landen en Japan voerde. Hij jureert bij belangrijke Europese orgelconcoursen (Vilnius, Alkmaar, Brugge, Toulouse, Pistoia) en geeft masterclasses in binnen- en buitenland. Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur ontving hij de zilveren medaille Arts-Sciences-Lettres.

Het concert begint om 20.00 uur en entree is vrij. Het volledige programma dat Theo Jellema speelt, is te vinden op de website