Geen ‘positief hondenbeleid’ in Bergen

Print
Geen ‘positief hondenbeleid’ in Bergen

Afbeelding: ANP XTRA

Nieuw-Bergen -

Hondenbezitters in Bergen worden niet gefaciliteerd met gratis hondenzakjes, meer prullenbakken en grotere losloopterreinen voor honden. Wel gaan buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van de gemeente sneller naar het bonnenboekje grijpen om hondeneigenaren ertoe te bewegen de uitwerpselen van hun viervoeters op te ruimen.

Een meerderheid van de gemeenteraad zag dinsdagavond niets in het plan van de PK om het college van burgemeester en wethouders werk te laten maken van een ‘positief hondenbeleid’. Door meer voorzieningen voor hondenbezitters te realiseren zou met de tijd de overlast van ‘poep op de stoep’ aanzienlijk minder worden, was het idee van de partij die eerder dit jaar een uitgebreide nota presenteerde.

Waardering

De drie andere partijen CDA, VVD en KERN konden de moeite van de PK waarderen, maar concludeerden desondanks dat het geen verantwoordelijkheid is van de gemeente om hondenbezitters te faciliteren. Integendeel, hondeneigenaren zijn zelf verantwoordelijk voor hun dier en wat ze achterlaten.

Bekeuren

Met name het CDA is ook zeer te spreken over het feit dat het college BOA’s nadrukkelijk wil gaan inzetten om het probleem, „dat wel mooi door de PK op de kaart is gezet”, aan te pakken. De BOA’s gaan vaker controleren of hondenbezitters uitwerpselen van hun honden opruimen en zo niet, hen daarop aanspreken en bekeuren.

Teleurgesteld

De PK was teleurgesteld over de andere keuze van de gemeenteraad. „Ik vind het erg negatief als het alleen maar gaat om handhaven, corrigeren en beboeten. Je moet juist ook faciliteren”, aldus Claudia Ponjee van de PK.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen