PSV loot FC Basel in voorronde Champions League

Print
PSV loot FC Basel in voorronde Champions League

PSV speelt in de tweede voorronde van de Champions League tegen FC Basel. Dat heeft loting woensdagmiddag uitgewezen. Het heenduel in die voorronde is op 23 of 24 juli en de return een week later.

PSV kon slechts twee ploegen loten, FC Basel en Olympiakos Piraeus. De Grieken spelen in de tweede voorronde tegen Viktoria Plzen, net als PSV een ongeplaatste ploeg.

FC Basel werd afgelopen seizoen tweede in de competitie, PSV eindigde op diezelfde plek in de eredivisie. In de Zwitserse ploeg speelt spits Ricky van Wolfswinkel, die afgelopen seizoen 13 keer scoorde in 32 competitiewedstrijden.

Mocht PSV doorgaan naar de derde voorronde dan zijn Linz, Club Brugge, Krasnodar en Basaksehir de mogelijke tegenstanders.

Ajax

Landskampioen Ajax komt op 6 of 7 augustus voor het eerst in actie in de derde voorronde. De loting daarvan is op 22 juli. Dan weet PSV ook wie de mogelijke tegenstanders in die voorronde zijn.

Na de derde voorronde volgt nog een play-offronde. Daar wordt op 5 augustus voor geloot. Op 20 en 21 augustus zijn de eerste duels.