Vijfde editie SamenLoop voor Hoop Roermond in 2020

Print
Vijfde editie SamenLoop voor Hoop Roermond in 2020

Op sportpark De Wijher vindt op 6 en 7 juni 2020 de vijfde SamenLoop voor Hoop Roermond plaats. Afbeelding: SamenLoop voor Hoop Roermond

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

Sportpark De Wijher in Roermond staat in het weekend van 6 en 7 juni 2020 voor de vijfde keer in het teken van de SamenLoop voor Hoop: een 24 uur durende wandelestafette, waarbij deelnemers van alle leeftijden zich samen sterk maken om geld in te zamelen voor KWF en samen stilstaan bij de ziekte kanker.

„Tijdens de SamenLoop voor Hoop Roermond lopen de deelnemende teams in estafettevorm één etmaal rondjes op de atletiekbaan van sportpark de Wijher. De 24 uur durende wandelestafette staat symbool voor de onophoudelijke strijd tegen kanker”, vertelt voorzitter Marieke Wijnbeld. „Gedurende en voorafgaand aan het event organiseren de teams allerlei activiteiten om geld in te zamelen voor het goede doel. Daarnaast zijn er bijzondere ceremonies als eerbetoon aan kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden, die worden afgewisseld met muzikaal amusement. Tijdens de SamenLoop is er bijzondere aandacht voor de zogeheten survivors, mensen die momenteel vechten tegen kanker of inmiddels genezen zijn verklaard. Zij zijn de eregasten van het evenement.”

Vijfde editie SamenLoop voor Hoop Roermond in 2020
Foto: SamenLoop voor Hoop Roermond

Vijfjarig jubileum

In 2008 vond de eerste SamenLoop voor Hoop Roermond plaats; destijds pas de derde SamenLoop voor Hoop in Nederland. Sindsdien is het evenement elke drie jaar wegens succes herhaald in Roermond. De duizenden deelnemers uit Roermond en omstreken hebben met de vier voorafgaande evenementen een totaalbedrag van 684.810 euro weten op te halen. Dit bedrag is nagenoeg volledig naar KWF gegaan. Een klein percentage is gedoneerd aan het Toon Hermans Huis in Roermond, dat grotendeels afhankelijk is van donaties en giften van particulieren en bedrijven. „We zijn ontzettend trots op wat de deelnemers, survivors en vrijwilligers met de afgelopen vier SamenLopen in Roermond hebben bereikt”, aldus Marieke Wijnbeld, die het stokje in 2015 overnam van voormalig voorzitter Marc Breugelmans. „We hopen dat zij in 2020 opnieuw hun beste beentje voor zetten en dat zij het vijfjarig jubileum van de SamenLoop Roermond op onvergetelijke wijze met ons willen vieren.” Ook Johan van de Gronden, directeur van KWF Kankerbestrijding, is enthousiast. „Fantastisch dat er weer een SamenLoop voor Hoop plaatsvindt in Roermond. Het is voor ons een prachtige manier om geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Van voorgaande edities weten we dat de SamenLoop voor Hoop Roermond een onuitwisbare indruk maakt op de deelnemers.”

Bijeenkomsten voor deelnemers

Vanaf oktober vinden de eerste bijeenkomsten plaats voor mensen die als loper (met een team) of als survivor willen deelnemen aan het event of die dit overwegen. Tijdens deze bijeenkomsten krijgen zij alle informatie met betrekking tot deelname. Deelnemers van alle leeftijden zijn welkom. Zo is er ook een kinderloop, waar jongens en meisjes vanaf 4 jaar aan mogen deelnemen.

Vijfde editie SamenLoop voor Hoop Roermond in 2020
Voor jongens en meisjes vanaf 4 jaar is er een speciale kinderloop. Foto: SamenLoop voor Hoop Roermond

De organisatie is nog op zoek naar vrijwilligers die willen helpen tijdens het event en in de aanloop hier naar toe. Wie zich nu al wil aanmelden of alvast informatie wil inwinnen, kan terecht op de website www.samenloopvoorhoop.nl/roermond. SamenLoop voor Hoop Roermond is ook te volgen via Facebook, Instagram en LinkedIn.