Nieuwe accommodatie

Tennisvereniging krijgt gezelschap: ‘Dit wordt een mooie samenwerking’

Print
Tennisvereniging krijgt gezelschap: ‘Dit wordt een mooie samenwerking’

De nieuwe locatie van Sichting Survivalrun Primates. Afbeelding: Jos Gröniger

Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep -

Tennisclub Ottersum – Ven-Zelderheide (TOV) krijgt nieuwe buren. Op het complex aan de Goorseweg in Ottersum krijgen de tennissers gezelschap van Stichting Survivalrun Primates. De in oktober 2018 gestarte survivalorganisatie heeft de startlocatie bij Landgoed Roepaen in Ottersum al verlaten.

De onderhandelingen over de huisvesting bij TOV liepen al enkele maanden. Maandag stemde de algemene ledenvergadering van de tennisclub in met de komst van de survivalstichting. Primates maakt straks gebruik van het groene voorterrein van het tenniscomplex.

De eerste Limburgse survivalstichting werd in oktober opgericht door Arnhemmer Joey Bakker, die eerder in het Gelderse Zevenaar ook een dergelijke organisatie startte. Bakker dook met de stichting in een groeiende behoefte. Door de Niersdal Survivalrun is de belangstelling voor de outdoorsport fors toegenomen.

De groei van Primates is ook de reden voor het binnen tien maanden verlaten van Landgoed Roepaen. De accommodatie bleek bij nader inzien niet zo ideaal als vooraf ingeschat. ,,De survivaltrainingen en de baan bleken moeilijk te combineren met de activiteiten bij Roepaen. Voor de outdoor evenementen zou de baan komende zomer tijdelijk afgebroken worden”, zegt Bakker, ,,We waren daarom al even op zoek naar een andere plek. We zijn er trouwens al weg. De trainingen vinden nu plaats bij de Contrainer (een mobiele trainingsunit) in het Nierspark in Gennep en bij onze collega’s van SevenHills Survival in Berg en Dal.”

‘Mooi stuk grond’

Een nieuwe locatie werd gevonden op het sportcomplex van TOV en korfbalclub VIOS in Ottersum. ,,We kunnen gebruikmaken van het voorterrein bij de tennisclub. Dat is een mooi stuk grond waar onze survivalbaan straks opgebouwd wordt”, zegt Bakker, Bij TOV staan ons sanitaire voorzieningen ter beschikking in het stenen clubhuis.”

TOV-voorzitter Jan Welles is verheugd met de komst van Primates. ,,We zijn blij dat de lege plek op ons complex ingevuld is. Er was in mijn ogen te weinig activiteit op dit mooie terrein. Nu de leden ingestemd hebben met het plan kunnen we de overeenkomst sluiten met Primates, want er wordt wel een contract afgesloten. Zo moet bijvoorbeeld de aansprakelijkheid geregeld worden.” Welles voorziet geen problemen. ,,Dit wordt een mooie samenwerking, daar ben ik van overtuigd.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen