Limburg geteisterd door kort, maar hevig noodweer

Print
Limburg geteisterd door kort, maar hevig noodweer

Op de Markt in Sittard hinderde een stortbui het optreden van Cesar Zuijderwijk met tientallen drummers. Afbeelding: Mitchell Giebels

Limburg is woensdagavond geteisterd door een kort, maar hevig noodweer. Zware regen- en onweersbuien trokken over de provincie.

Op verschillende plekken was sprake van fikse buien, die plaatselijk gepaard gingen met hagel en windstoten van boven de 70 kilometer per uur. Als gevolg van het slechte weer ontstonden in de avondspits op de A73, A74 en A67 files met langzaamrijdend verkeer.

Het treinverkeer tussen Venlo en Boxmeer kwam stil te liggen als gevolg van een blikseminslag rond half zeven. Arriva heeft bussen ingezet tussen Boxmeer, Vierlingsbeek, Venray, Blerick en Venlo om gestrande reizigers verder te vervoeren.

Lees ook: Bliksem slaat in op militaire basis: veertien gewonden, één zwaargewond naar ziekenhuis

In Roermond belandde op de Maasboulevard van de Maashaven een partytent in het water.

Limburg geteisterd door kort, maar hevig noodweer
Schade in Roermond door storm. Foto: Jeroen Kuit

Voor Limburg werd door het KNMI code geel afgeven. Vanwege zware onweersbuien werd dit voor Noord-Brabant opgeschaald naar code oranje, die rond kwart over zeven werd ingetrokken. Het weersinstituut gaf het advies om open water en open gebieden te mijden. Onder bomen schuilen werd eveneens afgeraden.

Limburg geteisterd door kort, maar hevig noodweer
Een verlaten Fun Beach in Panheel. Foto: De Limburger

Rijkswaterstaat gaf aan het begin van de avond het advies aan weggebruikers om de rijstijl aan de weersomstandigheden te passen. Automobilisten kregen bovendien de waarschuwing om niet op de vluchtstrook te stoppen.

De brandweer hoefde in de provincie nauwelijks in actie te komen, afgezien van enkele individuele meldingen. Schademeldingen kwamen er uit Venlo, Roermond, Herkenbosch en Buchten.

VVV-training onderbroken

Coach Robert Maaskant moest woensdag zijn eerste training met VVV in De Koel tijdelijk afbreken. Vanwege het noodweer in Venlo was hij genoodzaakt om met zijn spelers naar binnen gaan. Korte tijd later kon de training worden hervat.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen