Loek ‘Lieve Mona’ Kessels op 87-jarige leeftijd overleden

Print
Loek ‘Lieve Mona’ Kessels op 87-jarige leeftijd overleden

Loek Kessels, beter bekend als ‘Lieve Mona’, is woensdagmiddag op 87-jarige leeftijd heengegaan. De in Landgraaf woonachtige Mona leed aan ongeneeslijke darmkanker en maakte vorige week bekend te kiezen voor euthanasie.

Haar dochter bevestigt dat Mona’s leven nu ten einde is gekomen. Mona verwierf vanaf de jaren zeventig landelijke bekendheid met haar brievenrubriek in de Story. In haar memoires ‘Een kusje op je ziel’ beschreef ze haar moeilijke jeugd met een alcoholistische moeder.

Euthanasie: ‘Ik zie het als een parachutesprong’

Nadat Mona ziek was geworden onderging ze nog een operatie en chemotherapie. Twee weken geleden hoorde ze van de arts dat verder behandelen zinloos was geworden. Op zaterdagavond 8 juni plaatste Mona een bericht op Facebook waarin ze liet weten dat haar einde naderde. Daarop stroomden de reacties binnen, inmiddels staan onder het bericht ruim 2200 reacties.

Lees ook: Loek ‘Mona’ Kessels: ‘Mijn euthanasie is als een parachutesprong. En dan ben ik klaar’

Een dag na plaatsing op Facebook gaf Mona een interview aan De Limburger waarin ze haar beweegredenen om te kiezen voor euthanasie uiteenzette. ,,Ik zie het als een parachutesprong. Een verlossing waarvan ik zelf de touwtjes in handen heb. En dan ben ik klaar”, zo stelde ze zelf. Aan vrienden heeft ze vandaag haar laatste afscheidswoorden laten zenden. ‘Geweven met de liefde van vrienden zijn de vleugels waarmee ik straks wegvlieg. Ze geven me kracht’.