Video: Metershoge vlammen slaan uit dak woning Maria Hoop

Print

Video: Track ‘88

MariaHoop -

De brandweer moest woensdagnacht uitrukken voor een grote woningbrand in Maria Hoop. De vlammen sloegen metershoog uit het dak.

De melding van de brand aan de Vlaskuilseweg kwam rond 03.30 uur binnen bij de brandweer, die daarna met veel materieel is uitgerukt.

Hoogstwaarschijnlijk ontstond het vuur op de bovenverdieping van de twee-onder-een-kapwoning. De brand is overgeslagen naar de naastgelegen woning.

Het sein brand meester werd rond 04.15 uur gegeven. De brandweer is nog geruime tijd bezig geweest met nablussen.

Geen gewonden

De bewoners van beide woningen konden op tijd vluchten. Er raakte niemand gewond. De man en vrouw van de woning waar de brand ontstond zijn wel uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht ter observatie. Hun hondje bleef ook ongedeerd. Naar de kat van de buren wordt nog gezocht.

De schade is enorm en beide woningen zijn vrijwel volledig uitgebrand. De bewoners kunnen voorlopig niet terug naar huis en worden opgevangen door de stichting Salvage.

Naast rook zijn er geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen. Over de oorzaak kan de brandweer nog niets zeggen. Volgens een bewoonster van het huis ontstond het vuur vermoedelijk op een van de slaapkamers.

Enkele huizen in de straat zitten door de brand zonder stroom. Netbeheerder Enexis zal de storing verhelpen.

Video: Metershoge vlammen slaan uit dak woning Maria Hoop
Woningbrand in Maria-Hoop Foto: Track ‘88
Video: Metershoge vlammen slaan uit dak woning Maria Hoop
Foto: Track ‘88
Video: Metershoge vlammen slaan uit dak woning Maria Hoop
Foto: Track ‘88

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen