Appelboom voor vijftigduizendste inwoner van Weert

Print
Appelboom voor vijftigduizendste inwoner van Weert

De ouders van Jaylinn planten onder het toeziend oog van hun dochter en burgemeester Heijmans de appelboom. Afbeelding: Arjanne van Voorst

Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek -

Burgemeester Heijmans van Weert plantte afgelopen dinsdag samen met de ouders van de vijftigduizendste inwoner van Weert een appelboom op het nog in aanleg zijnde Vrakkerplein, het park tussen de Boshoverweg en de Tobbersdijk in Weert.

Tijdens het kraambezoek van burgemeester Jos Heijmans van Weert en gouverneur Theo Bovens van Limburg op 3 mei werd aangekondigd dat de geboorte van de vijftigduizendste inwoner ook zou worden herdacht met het planten van een appelboom. Deze belofte is nu ingelost. De appelboom met de naam Jaylinn staat op Boshoven, de wijk waar Jaylinn, als vijftigduizendste inwoner van Weert, woont.

Er is voor een appelboom gekozen, omdat dit de boom van de liefde is. Hij staat symbool voor liefde, vertrouwen en dankbaarheid. Vroeger werd deze boom naast het huis geplant ter bescherming, maar ook om liefde te ontvangen. Volgens traditie dient de laatste appel altijd aan de boom te blijven hangen, om voor het volgend jaar zeker te zijn van een goede oogst.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen