Installatie pastoor-deken Miltenburg in Thorn

Print
Installatie pastoor-deken Miltenburg in Thorn

Wim Miltenburg wordt de nieuwe pastoor-deken. Afbeelding: Cluster Emmaüs -Beegden

Thorn -

De parochies van het cluster Emmaüs -Beegden, Heel, Thorn, Wessem, Ell, Hunsel, Ittervoort en Neeritter- krijgen een nieuwe pastoor. Op zondag 30 juni wordt Wim Miltenburg in de Abdijkerk van Thorn geïnstalleerd als pastoor van deze parochies. Hij is tevens benoemd tot deken van het dekenaat Thorn, waartoe 21 parochies behoren.

Om 13.45 uur wordt de nieuwe pastoor-deken, samen met concelebranten, acolieten, misdienaars, naaste familieleden, leden van de geestelijke familie ‘Het Werk’ en bestuursleden, door de schutterij afgehaald bij de pastorie op de Wijngaard. Vervolgens gaat de stoet via de Vinkenstraat, Hoogstraat en Kerkberg naar de Abdijkerk. De plechtige Eucharistieviering begint om 14.00 uur.

Hoofdcelebrant is Mgr. R. Maessen, vicaris-generaal van het bisdom Roermond. Hij verricht ook de installatie van Wim Miltenburg. Daarnaast zijn er nog veertien concelebranten bij deze Eucharistieviering aanwezig. De H. Mis wordt opgeluisterd door de gezamenlijke koren van parochiecluster Emmaüs.

DeltaLimburg.nl zendt de installatie in Thorn live uit via haar website. Na afloop van deze Eucharistieviering is er gelegenheid tot feliciteren van de nieuwe pastoor-deken in gemeenschapshuis ‘Ellenhof’, aan het Scheijmansplein 19 in Ell.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen