Limburgse WW’er vindt steeds vaker een baan: hoe zit het in jouw gemeente?

Print
Limburgse WW’er vindt steeds vaker een baan: hoe zit het in jouw gemeente?

Afbeelding: ANP

Sittard -

Het aantal Limburgers dat vanuit de WW doorstroomt naar een betaalde baan stijgt. Met name ouderen profiteren van de krapte op de arbeidsmarkt.

Dat meldt uitkeringsinstantie UWV.

Eind mei telde Limburg 17.000 lopende WW-uitkeringen. Dat waren er 2 procent minder dan in april. Vergeleken met een jaar geleden daalde het aantal WW’ers met 12 procent. Landelijk daalde het aantal in dezelfde periode met 17 procent. (Het artikel gaat door onder het kaartje).

Volgens UWV leidt de toenemende krapte op de arbeidsmarkt ertoe dat steeds meer Limburgers vanuit de WW direct doorstromen naar betaald werk. Limburg doet het wat dat betreft zelfs beter dan het landelijke gemiddelde. Van de werklozen die in de eerste helft van 2018 in Limburg uit de WW stroomden, waren bijna drie op de vier (74 procent) uiterlijk een maand na beëindiging van de uitkering aan het werk. Voor heel Nederland ligt dat percentage op 69 procent, meldt UWV.

Lees ook: Aantal werkenden neemt verder toe

Ouderen

De uitkeringsverstrekker heeft becijferd dat die ontwikkeling met name te zien is bij ouderen. Zo was de uitstroom naar werk het hoogst in de leeftijdscategorie van 40- tot 50-jarigen. Bij de 50- tot 60-jarigen was sprake van de grootste toename. Ook 60-plussers kwamen vaker aan de bak, maar de toename blijft volgens UWV achter bij die van de overige leeftijdscategorieën.

Door de gunstige economische ontwikkelingen zijn ook minder Limburgers vanuit de WW in de bijstand terechtgekomen, meldt UWV.