Dier van de week

Dier van de week: Panda en Abu

Print
Dier van de week: Panda en Abu

Panda en Abu. Afbeelding: Dierenscherming Limburg

Zuid-Limburg / Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg / Bocholtz / Simpelveld / Huls / Ransdaal / Craubeek / Klimmen / Weustenrade / Fromberg / Kunrade / Ubachsberg / Voerendaal / Winthagen / Schimmert / Hulsberg -

In Dierenbeschermingscentrum zitten tientallen honden, katten, konijnen en vogels die dolgraag een nieuw baasje willen. Elke week zet Saskia Thijssen van Dierenbescherming Limburg er één in het zonnetje. Deze week: Panda en Abu, een mooi en gezellig konijnenkoppel die samen willen verhuizen naar een nieuw thuis.

Leukste kenmerk?

„Panda en Abu zijn dol op elkaar en dol op knuffelen. Hoe fijn ze het ook vinden om samen te zijn, ze genieten minstens zo hard van het gezelschap van mensen en van geaaid worden. Dankzij hun zijdezachte vacht is dat bepaald geen straf.”

Zijn Panda en Abu sociale konijnen?

„Nou en of! Dit koddige duo is onafscheidelijk maar vindt mensen ook erg leuk. Iets wat best bijzonder is want het komt nog weleens voor dat twee konijnen enkel aandacht voor elkaar hebben en totaal niet voor hun eigenaar. Dat is bij Panda en Abu zeker niet het geval. We denken dan ook dat ze het prima naar hun zin zouden hebben bij een baas waar ze lekker binnen mogen wonen en echt deel van het gezin kunnen uitmaken.”

Hebben Panda en Abu ook minpuntjes?

„Hun mooie vacht blijft er enkel zo goed uitzien als die goed onderhouden wordt. Minstens twee keer per week zul je als baas aan de slag moeten met een borstel en een bezoekje aan de trimsalon op z’n tijd raden we ook aan. Zie je jezelf dit niet doen? Dan passen kortharige konijnen beter bij je.”

Wat voor soort baas zoeken jullie?

„Voor Panda en Abu zoeken we een baas voor wie het geen probleem is om dit duo te kammen en, indien nodig, mee te nemen naar een trimsalon. Vanwege hun langharige vacht, mogen zij niet nat worden. Ze kunnen het beste binnen worden gehouden of in een grote, overdekte ren. Deze lieve en aanhankelijke bolletjes wol mogen enkel samen verhuizen naar een nieuw thuis. Een gezin met kinderen is geen probleem voor hen.”

Gaat jouw hart sneller kloppen bij het zien van zoveel snoezigheid? Neem dan contact met ons op via limburg@dierenbescherming.nl.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen