Kasteel Groot Buggenum open voor publiek met kunstexpositie

Print
Kasteel Groot Buggenum open voor publiek met kunstexpositie

Impressie van de Kasteelfeesten in 2018. Afbeelding: Caspar Koninkx

Grathem -

De poorten van Kasteel Groot Buggenum aan de Loorderstraat 3 in Grathem opent zaterdag en zondag opnieuw de poorten voor de jaarlijkse Kasteelfeesten.

De sprookjesachtige locatie is ingericht met werk van zestien kunstenaars in de tuin rondom. De getoonde werken bestaan uit glas, ijzerkunst, keramiek, brons, beeldhouwwerken, sculpturen, mozaïek en klei draaischijf. Naast de geëxposeerde kunstwerken is ook het kasteel met een verzameling aan waardevolle spullen en materialen uit heel Europa zelf te bezichtigen. Ook zijn er activiteiten waarbij bezoekers zelf de handen uit de mouwen kunnen steken. Op het terras is live muziek door Soetse, Lisanne van Geleuken en Peter Schreurs. Het kasteel is zaterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur en op zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Op zaterdag zorgt harmonie St. Agatha samen met jeugdharmonie Jong Tumult voor een afsluitend concert om 17.00 uur. Op zondag verzorgt zangkoor Animato om 13.30 uur nog een extra optreden. De entree tot de Kasteelfeesten bedraagt € 6,- voor volwassenen en € 3,- voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. Er is voldoende gelegenheid om te parkeren.

Harmonie St. Agatha uit Grathem krijgt elk jaar een weekend de sleutel van het kasteel om er een publieke gezinsactiviteit te organiseren. Om de rust van het kasteel te bewaren, kiezen ze er ieder jaar voor om een passende activiteit te organiseren in het teken van kunst, cultuur en gezelligheid. Meer informatie: www.harmoniegrathem.nl