Leerlingen die pepperspray spoten worden vijf dagen geschorst

Print
Leerlingen die pepperspray spoten worden vijf dagen geschorst

Afbeelding: AS Media

Heerlen / Hoensbroek -

Twee leerlingen die afgelopen dinsdag pepperspray spoten op het Sintermeerten College worden voor vijf dagen geschorst. Dat laat directeur Paul Thönissen weten aan De Limburger.

De twee 15-jarige leerlingen, die beiden in de derde klas zitten, kregen dit donderdag te horen. Ze zijn volgens de directeur de enigen die bij het incident betrokken waren. Of de school ook aangifte gaat doen tegen het duo moet later blijken als daar met de politie contact over is geweest. Dan pas wordt duidelijk wat de exacte vervolgstappen zijn die worden ondernomen. De directie wil met de opgelegde schorsing nu al een duidelijk signaal afgeven. Wapens zoals peppersprays en traangas zijn verboden in Nederland.

Dinsdagochtend werd de Heerlense school deels ontruimd omdat er een vreemde, penetrante geur werd geroken. Negentien personen, vooral leerlingen, hadden last van geïrriteerde ogen en/of luchtwegen en werden door ambulancepersoneel onderzocht. Een gespecialiseerd bedrijf heeft uit voorzorg zelfs monsters afgenomen. Nadat de brandweer onderzoek had gedaan bleek het om pepperspray te gaan. Voor leerlingen die dinsdag een herexamen moesten doen werd het een extra lastige dag. Zij moesten uitwijken naar het aan de overzijde van de straat gelegen pand van Arcus.