Woningvereniging splitst huizen voor jongeren in Nederweert

Print
Woningvereniging splitst huizen voor jongeren in Nederweert

Een woning in de Jasmijnstraat in Nederweert die wordt gesplitst Afbeelding: Woningvereniging Nederweert

Nederweert / Ospel / Leveroy / Nederweert Eind / Ospeldijk -

Om het tekort aan betaalbare woningen voor de jeugd in Nederweert te lijf te gaan, splitst Woningvereniging Nederweert gezinswoningen. Te beginnen met twee in de Jasmijnstraat.

De woningsplitsingen maken deel uit van een proefproject om aan de groeiende vraag naar kleine betaalbare woonruimte voor jongeren tegemoet te komen. De woning op de begane grond is gelijkvloers en heeft een tuin. De tweede woning ligt op de verdieping, is via een trap te bereiken en heeft een dakterras. Beide woningen hebben een eigen entree.

‘Een nieuw product’

Afhankelijk van de interesse onder jongeren voor de woningen, wil de woningvereniging de proef uitbreiden. „Als jongeren enthousiast reageren op deze ruime studio’s willen we in totaal tien vrijkomende gezinswoningen in Nederweert gaan splitsen”, vertelt directeur Corry Keulen. „Het is een nieuw product voor Nederweert, dus het is even afwachten hoe de reacties zijn. Voor de acht zogenoemde compactwoningen aan de Bredeweg was vorig jaar grote belangstelling met een overinschrijving van 65 belangstellenden.”

Jongeren die voor een van de vier studio’s in de Jasmijnstraat in aanmerking willen komen, dienen zich voor 26 juni hiervoor aan te melden. De kale huurprijs is 420 euro per maand.