IVN houdt avondwandeling in Eygelshoven en Ubach over Worms

Print
IVN houdt avondwandeling in Eygelshoven en Ubach over Worms

Afbeelding: IVN

Kerkrade / Eygelshoven / Landgraaf / Schaesberg / Nieuwenhagen / Rimburg -

IVN maakt een natuurwandeling in het groengebied tussen Eygelshoven en Ubach over Worms op dinsdag 2 juli. Daarbij worden de natuurbegraafplaats Eygelshof en Grote Boslocatie aangedaan.

In dit gebied werd een eeuw geleden begonnen met de winning van bruinkool. Inmiddels is het hele gebied heringericht en doet dienst als natuurbegraafplaats. De natuur is nog volop in ontwikkeling, maar toch verschijnen er al allerlei planten en dieren. Hier wordt tijdens de wandeling aandacht aan geschonken. De aanvang is om 19.00 uur vanaf de parkeerplaats aan de Boomgaardskuilweg bij de natuurbegraafplaats.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen