Muzikale wandeling met de Philharmonie door Sittard

Print
Muzikale wandeling met de Philharmonie door Sittard

Aan de wandel met de Phil. Afbeelding: Philharmonie Sittard.

Sittard / Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

De Philharmonie verzorgt zondag 30 juni een muzikale wandeling door de historische binnenstad van Sittard. Vanaf 13.15 uur beginnen er op een viertal locaties muzikale optreden. Bezoekers kiezen een willekeurig startpunt en kunnen vervolgens een muzikale route volgen.

De route voert langs het Mariapark, de Basiliek van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart, de Markt en de Jardin d’Isabelle. Op deze locaties nemen de diverse ensembles of orkesten van de Philharmonie de toeschouwers mee op een muzikale ontdekkingstocht. Naast passief luisteren naar de muzikale kwaliteiten van de ensembles, worden de toeschouwers ook uitgenodigd om actief mee te doen. Zo kan men bijvoorbeeld op bijzondere instrumenten spelen of door op de dikke trom te slaan het plezier van samen muziek maken ervaren.

De volgende ensembles laten van zich horen: blaasensemble (Basiliek), slagwerkensemble (Mariapark), jeugdorkest (Markt), het leerlingenorkest (Jardin d’Isabelle) en Music4Kids (Jardin d’Isabelle).

Aan de wanjel mit de Phil is een onderdeel van het Kènjerfest dat deze koopzondag voor de tweede keer plaats vindt in de Sittardse binnenstad. Voor de jeugdige bezoekers biedt de wandeling een gelegenheid om kennis te maken met muziek. Tevens bestaat er de mogelijkheid om nadere informatie te krijgen over het opleidingsprogramma Music 4 kids van de Philharmonie.