Inwoners van Baexem werken aan toekomstideeën

Print
Inwoners van Baexem werken aan toekomstideeën

Inwoners van Baexem staken de koppen bij elkaar om een toekomstvisie voor het dorp te ontwikkelen. Afbeelding: Dorpslab

Baexem -

Tijdens de bijeenkomst ‘Har(d)t in Actie’ werkten inwoners van Baexem afgelopen week hun eigen ideeën uit voor de toekomst het dorp. „Samen kunnen we de schouders er onder zetten en het idee realiseren, daarvoor kunnen we morgen al aan de slag”, aldus één van de deelnemers.

Tijdens het ‘Hart voor Baexem Festival’ en ook afgelopen week kwamen inwoners in actie voor het dorp. De ideeën die de inwoners tijdens het festival bedachten, werden op creatieve en interactieve verder uitgewerkt in een plan van aanpak. „We hoeven zeker niet op elkaar te wachten om aan de slag te gaan, maar gaan kleine stappen zetten en het gewoon doen. We willen jong en oud met elkaar verbinden om bij te dragen aan de vitaliteit van de mensen maar ook aan de leefbaarheid van ons dorp. Dat kan door verenigingen in Baexem samen te brengen, zodat ze samen activiteiten kunnen organiseren voor jong én oud”, vertelt Math Teuwen, één van de initiatiefnemers.

Jongeren

Er is ook aandacht voor de jongeren in Baexem. “Die willen we vooral zelf initiatief laten nemen, zij weten immers het beste wat ze leuk vinden. Daar waar nodig, helpen we hen graag verder”, licht Synco van der Klei toe. Kinderen van de basisschool bedachten het idee voor een speelplek voor kinderen. Betrokken ouders en de basisschool gaan hiermee verder aan de slag. “We willen een natuurlijke omgeving creëren voor kinderen om buiten te spelen, maar ook voor volwassenen om te wandelen en elkaar te ontmoeten”.

Tot slot wordt geprobeerd om de woonbehoefte van inwoners in Baexem in kaart te brengen. Jonnie Hill: “Er is behoefte aan allerlei woonvormen in Baexem. Er is al jaren niets gebeurd met betrekking tot woningaanbod, daar willen we nu weer beweging in brengen”.

De komende weken werken de inwoners in groepen verder aan het plan van aanpak. Iedere groep wordt daarbij geholpen door Rabobank Peel, Maas en Leudal en Dorpslab. Tijdens de kermis in Baexem (op 21 september) is er een vervolg om de ideeën te delen met de rest van Baexem.

Meer informatie is hier te vinden.