Donatie

Ruggensteun voor Stichting Leergeld De Stuwwal

Print
Ruggensteun voor Stichting Leergeld De Stuwwal

Rabomanager Frank van Dalen (r) overhandigt de cheque aan Hans Stiekema van Leergeld (l)

Afferden / Siebengewald / Bergen / Well / Wellerlooi / Aijen / Nieuw-Bergen / Heukelom / Knikkerdorp / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide / Gennep / Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Stichting Leergeld De Stuwwal in Bergen is vorige week door de Rabo Foundation gesteund met een cheque van 2.500 euro. Dat bedrag wendt de stichting aan bijvoorbeeld studiemiddelen, sporten en zwemlessen voor kinderen uit gezinnen die het financieel moeilijk hebben mogelijk te maken.

Een cheque met dit bedrag werd door Manager Frank van Dalen van de RABO, aangeboden aan Hans Stiekema, voorzitter van Stichting Leergeld De Stuwwal. Bij de overhandiging waren stichtingen en instellingen uit de gemeente Bergen aanwezig die zich bezighouden met hulp aan mensen die het financieel even wat moeilijker hebben. Wethouder Lia Roefs benadrukte dat uitdrukkelijk voor de samenwerking met Leergeld De Stuwwal gekozen is, omdat de werkwijze van deze stichting haar bijzonder aanspreekt. Stichting Leergeld De Stuwwal richt zich speciaal op kinderen van 4 tot 18 jaar. De Stichting Leergeld De Stuwwal heeft als praktisch doel te voorkomen dat kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen voor wie alle middelen en voorzieningen zijn uitgeput, aan de zijlijn komen te staan. Deze stichting is actief sinds eind 2016, en groeit sterk in zijn bekendheid en activiteiten. Kinderen uit de gemeenten Bergen (L), Heumen, Mook en Middelaar, en Gennep zijn hier de doelgroep. Inwoners uit deze gemeenten kunnen een aanvraag indienen voor het verkrijgen van middelen en voorzieningen. Veel kinderen moeten opgroeien in een achterstandsituatie. Ze kunnen niet meedoen met hun klasgenoten vanwege gebrek aan gewoon alledaagse middelen, zoals een fiets of computer. Ook kunnen ze soms niet deelnemen aan het schoolkamp, of zwemles en dergelijke. Ook de extra schoolkosten zijn veelal niet op te brengen. Een beroep op bijzondere bijstand of een andere voorziening is echter niet altijd mogelijk. Niet alleen sociale uitsluiting is daardoor een reële dreiging, ook de schoolprestaties komen onder druk te staan en daarmee het zicht op een betere toekomst.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen