Tweede editie Noormannenschouwspel in 2020, audities in september

Print
Tweede editie Noormannenschouwspel in 2020, audities in september

Het Noormannenschouwspel wordt volgend jaar weer opgevoerd in Asselt. Afbeelding: Bart Tegels

Asselt -

Onder regie van de Roermondse Mayke Roels wordt in juni 2020 de tweede editie van het Noormannenschouwspel ’t Pact van Asselt opgevoerd. Wie een (hoofd)rol wil vertolken kan zich aanmelden. Zondag 8 september worden de audities gehouden.

‘t Pact van Asselt is een openluchtschouwspel doorspekt met zangnummers gebaseerd op een stuk Limburgse geschiedenis, dat zich in de negende eeuw na Christus afspeelde. In 2015 werd het stuk voor de eerste keer opgevoerd. Alle drie de voorstellingen waren uitverkocht. “Het spel en de liederen vertellen over de bezetting van de Noormannen, hun relatie met de Frankische overheersers en de lokale Limburgse bevolking”, vertelt initiatiefnemer en producent Victor Mostart uit Asselt. “De machtsstrijd, de intriges, de liefde en romances. Het komt allemaal aan bod. Een verhaal op basis van historische feiten, gebracht door zangers en acteurs uit Limburg, op een plek in de buitenlucht die geschiedenis uitademt.”

Voor de editie van 2020, met uitvoeringen op 19, 20 en 21 juni, is de organisatie op zoek naar hoofdrolspelers, figuranten, zangers en muzikanten voor het orkest. Maar ook vrijwilligers die achter de schermen willen helpen en ondersteunen zijn welkom.

“Met andere woorden, heb jij lef? Hou je van theater? Ben je er niet vies van om een nootje te zingen? Ben je muzikaal, of ruig? Heb je een baard? Herken je een echte Noorman in jezelf? Nieuwsgierig naar het verleden? Of heb je gewoon zin in een mooi avontuur? Meld je aan”, aldus een enthousiaste Mostart.

Evenals in 2015 worden de hoofdrollen in de 2020-uitvoering vertolkt door Reinhilde en Gorm. Het verhaal wordt door regisseur Mayke Roels in een nieuw jasje gestoken. De teksten, muziek en zangnummers zijn geschreven door Ton Custers.

Meer informatie over de audities, aanmelding, deelname en ondersteuning is te vinden op www.noormannenschouwspel.nl. Een aanmeldformulier kan ook per e-mail worden opgevraagd via v.mostart@hetnet.nl

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen