Phil Collins zingt vooral zittend tijdens concert: ‘Voet is naar de klote’

Print
Phil Collins zingt vooral zittend tijdens concert: ‘Voet is naar de klote’

Afbeelding: ANP

Het langverwachte concert dat Phil Collins donderdagavond gaf in het Goffertpark in Nijmegen was misschien wat minder beweeglijk dan de fans hadden gehoopt. De 68-jarige zanger zat de hele tijd op een stoel op het podium.

Het is het moment waar tienduizenden fans op hebben gewacht, nadat eerder Douwe Bob en Sheryl Crow in het voorprogramma van de wereldberoemde Britse superster stonden.

Lees ook: Phil Collins worstelt met eigen vorstelijke hitcatalogus

Meteen aan het begin van het concert wordt al snel één ding duidelijk: een optreden vol beweging moeten de fans niet verwachten. Collins zal vooral zittend zingen vanaf een stoel op het podium. ,,Mijn voet is naar de klote”, kondigt hij al snel in het Nederlands aan zijn publiek aan. ‘Aandoenlijk, na een operatie zingend vanaf een stoel’, klinkt het op Twitter.

Veel concertgangers genieten van zijn optreden, zo is duidelijk op de sociale media. ‘Phil Collins is inderdaad ‘Not Dead Yet’, klinkt het, verwijzend naar de naam van zijn tournee.

Douwe Bob sloot eerder op de avond het voorprogramma af. ‘Zo sta je voor 50 man. Zo voor 50.000.. Was echt heel gaaf’, laat de bekende zanger weten op Instagram. Voor sommige fans duurde het even voor ze in het Goffertpark waren: voorafgaand aan het concert was er veel verkeershinder in Nijmegen.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen