Floriadeterrein blijft permanent open voor recreanten

Print
Floriadeterrein blijft permanent open voor recreanten

Greenport Venlo wilde het Floriadeterrein buiten kantoortijden eigenlijk sluiten voor recreanten. Afbeelding: Mara van den Oetelaar

Venlo / Hout-Blerick / Boekend / Steyl / Lomm / Tegelen / Velden / Belfeld / Blerick / Arcen / Griendtsveen / Swolgen / Broekhuizenvorst / Melderslo / Hegelsom / Meterik / Meerlo / Tienray / Broekhuizen / Horst / America / Grubbenvorst / Lottum -

Het Floriadeterrein in Venlo blijft permanent geopend voor recreanten.

Eind vorig jaar zegde gedeputeerde Joost van den Akker de provinciale politiek al toe dat het terrein voorlopig gewoon open zou blijven. Dit in afwachting van de ontwikkeling van het nieuwe nabijgelegen recreatiegebied Zaarderheiken. Greenport Venlo wilde het voormalige Floriadeterrein buiten kantoortijden eigenlijk sluiten vanwege de inmiddels in het gebied aanwezige bedrijven en de benodigde beveiliging daarvan. Dit leidde tot protest bij recreanten en de politiek, met name uit de hoek van de PvdA.

Greenport Venlo, gemeente en de provincie hebben nu onderling afgesproken dat het Floriadeterrein zeven dagen in de week, tussen zonsopgang en -ondergang, toegankelijk blijft voor recreanten. De afspraken zijn recent op papier gezet.

Gebruiksregels

Indien er in de toekomst door de verdere ontwikkeling van het terrein aanvullende gebruiksregels of bepaalde maatregelen nodig zijn, zal Greenport Venlo daarover moeten overleggen met de gemeente en provincie. De campus kan ook aankloppen bij beide overheden als de kosten voor bepaalde beveiligingsmaatregelen onevenredig hoog worden. Greenport Venlo blijft verantwoordelijk voor het beheer op eigen terrein, de gemeente voor het gebied daarbuiten. Ook neemt Venlo het beheer en onderhoud van de voetgangers- en fietsbrug over de A73 over. De gemeente moet de brug minstens tot 2031 in stand houden.

Wethouder Erwin Boom (Economische Zaken, PvdA) van de gemeente Venlo laat weten blij te zijn dat de afspraken over de openstelling van het terrein nu zijn geformaliseerd.

Veiligheidsplan

Directeur Ruud van Heugten van Greenport Venlo zegt dat de campus momenteel werkt aan een veiligheidsplan voor het terrein. Daaruit zal moeten blijken welke maatregelen de campus treft naar aanleiding van de permanente openstelling. Er zal hoe dan ook wat moeten gebeuren rondom een proefveld, waar regelmatig gewassen verdwijnen. Hij is niet teleurgesteld over het feit dat de eerder door Greenport gewenste sluiting buiten kantoortijden van tafel is. „We willen de drempel echt wel laag houden en de regio bij de campus betrekken, maar het moet wel werkbaar zijn.”

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen