Televisieprogramma

Organisator The Passion polst Maastricht

Print
Organisator The Passion polst Maastricht

The Passion werd dit jaar opgenomen in de Amsterdamse Bijlmer. Afbeelding: ANP Kippa

Maastricht / Itteren -

Het succesvolle tv-programma The Passion wordt komend jaar misschien uitgezonden vanuit Maastricht. Productiebedrijf Mediawater BV, dat het programma maakt in opdracht van de Evangelische Omroep, heeft de gemeente benaderd om te kijken of samenwerking mogelijk is.

Volgens de woordvoerster van wethouder Jim Janssen (Cultuur) is er inmiddels een verkennend gesprek geweest tussen beide partijen, maar is het nog te vroeg om te zeggen of Maastricht inderdaad kans maakt. „Het productiebedrijf is met meerdere gemeenten in gesprek, zo hebben we begrepen. Waarschijnlijk horen we in augustus meer. Mocht de keus inderdaad op Maastricht vallen, dan moet de gemeenteraad eerst nog haar goedkeuring verlenen”, meldt de woordvoerster. Hoeveel geld de stad in dat geval moet ophoesten, is volgens haar nog onduidelijk.

Mediawater BV was vrijdag niet bereikbaar voor commentaar. Een woordvoerder van de EO zegt dat er momenteel met drie steden gepraat wordt. Volgens de zegsman schommelt het bedrag dat de uitverkoren gemeente moet betalen voor realisatie van het programma rond de 200.000 euro.

Eerder werd al bekend dat de gemeente Valkenburg aan de Geul pogingen heeft ondernomen om The Passion binnen te halen. Afgelopen weekend zei wethouder Claudia Bisschops bekend dat dat niet gelukt is. „Wij hadden gedacht dat de Cauberg als Calvarieberg kon dienen om dan te eindigen in het Kuurpark”, aldus Bisschops. „Maar dat schijnt tv-technisch een drama te zijn.” Volgens de makers van het programma zijn er in het Geulstadje geen geschikte locaties voor het tv-spektakel.

Het populaire programma over de lijdensweg van Jezus beleeft volgend jaar de tiende editie.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen