Publieksacties voor doorbraak in moordzaak Sjef Klee (26)

Sjef Klee werd op 26-jarige leeftijd vermoord in Brunssum. © Politie Limburg

Een politieactie in de Brunssumse wijk Treebeek heeft nieuwe informatie opgeleverd in de moordzaak Sjef Klee.

Stefan Gillissen

De 26-jarige Heerlenaar werd 10 september 1995 in zijn woonplaats vermoord. De zaak is een cold case geworden, het onderzoek zat meer dan twee decennia muurvast. Naar melding van de zaak in een cold case-kalender kwam begin juni bij de politie met een tip binnen. Dat leidde tot de inzet en uitbreiding van een onderzoeksteam.

Deze week was de politie aanwezig op het Orionplein in Treebeek. Met bewoners en belangstellenden werd maandag gesproken over het nieuwe moordonderzoek. Er zijn honderden flyers uitgedeeld. „We willen de drempel om naar de politie te stappen verlagen”, zegt een woordvoerster. Ook dat leverde als gezegd nieuwe informatie op. „Op de inhoud daarvan kan ik niet ingaan. Het team gaat de info onderzoeken.”

Lees ook: Politie krijgt nieuwe tips over moord op Heerlenaar Sjef Klee (26)

20.000 euro

Er is een bedrag van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de vervolging van diegene die verantwoordelijk is voor de dood van Sjef Klee. Die werd zondag 10 september 1995 gevonden op het voormalige mijnbouwterrein aan de Wenckebachstraat in Treebeek. Hij bleek te zijn doodgeschoten.

Vrij snel werden twee Brunssumse verdachten in de zaak opgepakt. Ze werden bij gebrek aan bewijs vrijgelaten. Buurtbewoners spraken in 1995 over een auto die het slachtoffer zou zijn gevolgd. In de die wagen zouden twee mannen hebben gezeten. Ook werd gesproken over een ruzie in de zaterdagnacht voor de moord. Die vond plaats aan de Wijenweg in Treebeek, het slachtoffer zou daarbij aanwezig zijn geweest.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal