Vijf bands zorgen voor kleurrijke SumMmertime Wereldmuziekdag

Print
Vijf bands zorgen voor kleurrijke SumMmertime Wereldmuziekdag

Ud-speler Haytham Safia en percussionist Osama Mileegi. Afbeelding: SumMmertime Wereldmuziekdag

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

Het centrum van Gennep is zaterdag 29 juni vanwege het Jaar van de Ontmoeting in de ban van de tweede SumMmertime Wereldmuziekdag. Maar liefst vijf bands maken dan van 14.00 tot 17.30 uur hun opwachting. Zo zorgt steelband Pan Magic met bandleider Paula Huizinga dat de stemming er al vroeg in zit.

Een Molukse kindergroep verrast het publiek met zang en dans, terwijl de klassiek getinte muziek van de gerenommeerde ud-speler Haytham Safia en percussionist Osama Mileegi ook zeker zal aanslaan. De muzikanten van Koma Dilwar komen uit Mesopotamië maar wonen al twintig jaar in Nederland. Ze brengen en repertoire van volksmuziek uit de Koerdische regio ten gehore. Percussionist Frank van Wely schudt de Wereldmuziekdag op met een workshop Braziliaanse Percussie, bekend van het carnaval in Rio de Janeiro en Salvador de Bahia. Tijdens de workshop wordt een arrangement ingestudeerd dat aan het eind van de middag op de Markt aan het publiek zal worden gepresenteerd.

In de avonduren is het podium voor de Molukse familieband Familiair. Deze groovy band zorgt met z’n disco en soulmuziek, nummers uit de jaren ‘80/’90 en hedendaags werk van artiesten als Bruno Mars dat het nog lang gezellig blijft op de Markt in Gennep.