Film en nagesprek over thema ‘radicalisering’

Print
Film en nagesprek over thema ‘radicalisering’

Screenshot uit ‘The Good Terrorist’. Afbeelding: Lumière

Maastricht / Itteren -

Lumière Cinema, Bassin 88 in Maastricht, presenteert donderdag 27 juni om 19.30 uur de documentaire The Good Terrorist, waarin retoriek rondom terrorisme tegen het licht wordt gehouden.

Na de film volgt een vraag- en antwoordgesprek met Johan van de Beek, onderzoeksjournalist bij de Limburger en gespecialiseerd in radicalisering.

‘Radicalisering en jihadisme - speelt dat ook in Limburg?’ Jaren geleden gingen Johan van de Beek, en zijn collega Claire van Dyck, met die vraag op onderzoek uit. Het antwoord bleek ‘ja’. Ze vulden niet enkel hun krant de Limburger met verslagen, maar schreven ook een boek over het onderwerp: Sultan en de lokroep van de Jihad.

In The Good Terrorist onderzoekt documentairemaker Robert Oey de wereld van het moslimterrorisme en de houding van het Westen tegenover homegrown terrorism.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen