Film en nagesprek over thema ‘radicalisering’

Print
Film en nagesprek over thema ‘radicalisering’

Screenshot uit ‘The Good Terrorist’. Afbeelding: Lumière

Maastricht / Itteren -

Lumière Cinema, Bassin 88 in Maastricht, presenteert donderdag 27 juni om 19.30 uur de documentaire The Good Terrorist, waarin retoriek rondom terrorisme tegen het licht wordt gehouden.

Na de film volgt een vraag- en antwoordgesprek met Johan van de Beek, onderzoeksjournalist bij de Limburger en gespecialiseerd in radicalisering.

‘Radicalisering en jihadisme - speelt dat ook in Limburg?’ Jaren geleden gingen Johan van de Beek, en zijn collega Claire van Dyck, met die vraag op onderzoek uit. Het antwoord bleek ‘ja’. Ze vulden niet enkel hun krant de Limburger met verslagen, maar schreven ook een boek over het onderwerp: Sultan en de lokroep van de Jihad.

In The Good Terrorist onderzoekt documentairemaker Robert Oey de wereld van het moslimterrorisme en de houding van het Westen tegenover homegrown terrorism.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen