School’s out! Block Party in skatepark bij de Griend

Print
School’s out! Block Party in skatepark bij de Griend

Een van de workshops is breakdance. Afbeelding: Hans van Eijsden

Maastricht / Itteren -

Het skatepark bij de Griend, aan de Franciscus Romanusweg in Maastricht, is zondag 30 juni het decor van de School’s Out! Block Party. Jongeren kunnen van 16.00 tot 21.00 uur deelnemen aan diverse urban workshops, relaxen op chille beats en genieten van hapjes en drankjes. Entree en deelname aan de workshops zijn gratis.

De organisatie is in handen van stichting Tout Maastricht, een netwerkorganisatie en projectbureau voor brede cultuurparticipatie in stad en (Eu)regio. Hierbij wordt samengewerkt met HFC Dancestudio, Stichting Stadsnomade Maastricht, CODE 043, Boost Your Talent/Kaleidoscoop en OASE/Da Nonna Maastricht.

Kirsten Rietbergen van de organiserende stichting: “Maastricht maakt weinig ruimte voor jonge en soms onvermoede talenten in nieuwe kunstvormen zoals urban. Men reist noodgedwongen naar Heerlen, Eindhoven en verder. Met deze Block Party doen enthousiaste jongeren samen met de organisatoren een dringende oproep voor meer faciliteiten in Maastricht rondom deze kunstvormen. De boodschap: geef talenten een plek en bied jongeren die nu aan de zijlijn van het culturele leven staan een kans.”

Creatieve workshops die tijdens de Block Party plaatsvinden zijn onder andere breakdance, skaten, hubtower en bucket drums. Onder begeleiding van professionals krijgen de aanwezige jongeren de kans om hun skills te verfijnen en hun enthousiasme om te zetten in daden. De workshops zullen doorlopend plaatsvinden zodat het mogelijk is om op diverse momenten deel te nemen. DJ Mike Moonen zal zorgen voor de beats.