Landgoedfair rond Jachtslot De Mookerheide

Print
Landgoedfair rond Jachtslot De Mookerheide

Jachtslot De Mookerheide is het middelpunt van de Landgoedfair.

Molenhoek / Mook / Middelaar / Plasmolen -

Het jugendstil slot De Mookerheide is het middelpunt van fair die er op zondag 7 juli plaatsvindt. Bezoekers kunnen deze dag in de gemoedelijke sfeer ervaren wat het landgoed en de stands op de zomerse fair te bieden heeft.

Het Jachtslot, hoewel nog niet gerestaureerd, toegankelijk voor het publiek. Vanuit de toren wordt een prachtig vergezicht geboden op de wijde omtrek. De historie van het karakteristieke gebouw wordt verteld. De producent uit de landgoedwinkel en de tuin kunnen geproefd worden. Rond het jachtslot zien tientallen stands ingericht. Een ontmoeting met de herder met zijn schapen en een kennismaking met de boswachter is ook mogelijk.

,,De landgoedfair is twee jaar geleden als een open dag begonnen. Je ziet dat bezoekers terugkeren en steeds meer mensen het gebied weten te vinden”, zegt boswachter Ellen Luijks, ,,Ook al staat Natuurmonumenten nog steeds voor de uitdaging om het jachtslot te restaureren; de verhalen en het gebouw staan er. Daar komen veel mensen op af. Een bezoekje aan de torenkamer is de kers op de taart op deze dag. Je hebt prachtig zicht op de omgeving en op de krioelende mensen beneden bij de tientallen stands.”

De landgoedfair duurt van 10.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Natuurmonumenten introduceert een strippenkaart waarmee maximaal vier bezoekers toegang tot het Jachtslot krijgen. De kaart geeft ook recht op een goodie bag en een gratis kop koffie/thee. De kaarten zijn online te koop voor 11 euro. Aan de kassa bedraagt de prijs 13 euro. Leden van Natuurmonumenten krijgen 3 euro korting. Voor informatie zie www.natuurmonumenten.nl/mookerheide.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen