Zomerfeuilleton

Muzikale verbroedering op tweede SumMmertime-zaterdag

Print
Muzikale verbroedering op tweede SumMmertime-zaterdag

Een Molukse kindergroep is zaterdagmiddag present op SumMmertime

Gennep / Ottersum / Milsbeek / Heijen / Ven-Zelderheide -

De kop is eraf. Met het Kunstfestival heeft het eerste deel van het Gennepse zomerfeuilleton SumMmertime werd het publiek zaterdag vermaakt. De tweede van tien afleveringen staat voor de deur. Zaterdag staat het centrum van de Niersstad in het teken van Wereldmuziekdag.

De gemeente Gennep staat stil bij het Jaar van de Ontmoeting. Er zijn de laatste maanden al diverse evenementen gehouden waarin het samenbrengen van culturen de drijfveer was. Ditmaal is muziek uit de hele wereld het bindmiddel. Vijf bands maken tussen 14.00 en 17.30 uur hun opwachting. Zo zorgt steelband Pan Magic met bandleider van Amerikaanse origine Paula Huizinga dat de stemming er al vroeg in zit. Een Molukse kindergroep verrast met zang en dans terwijl de klassiek getinte muziek van het duo Haytham Safia , die bekend staat als gerenommeerd Ud speler, ook in Gennep zal aanslaan. De muzikanten van Koma Dilwar komen uit Mesopotamië maar wonen al 20 jaar in Nederland en brengen volksmuziek uit de Koerdische regio. Percussionist Frank van Wely schudt de ‘Wereldmuziekdag’ op met een workshop Braziliaanse percussie, bekend van het carnaval in Rio de Janeiro en Salvador de Bahia. Tijdens de workshop wordt een arrangement ingestudeerd en aan het eind van de middag op de Markt aan het publiek gepresenteerd. In de avonduren is het podium voor de Molukse familieband Familiair. Deze groovy band zorgt voor opzwepende disco en soulmuziek, muziek uit de jaren ‘80-’90 en hedendaagse nummers van bijvoorbeeld Bruno Mars.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen