Twintig zorgappartementen in Roermondse Villa Casimir

Print
Twintig zorgappartementen in Roermondse Villa Casimir

In Villa Casimir aan de Venloseweg komen twintig zorgappartementen. Afbeelding: De Limburger

Roermond / Merum / Swalmen / Asenray / Boukoul / Einde / Herten / Ool / Asselt -

In de rijksmonumentale Villa Casimir op de hoek Venloseweg/Wilhelminasingel in Roermond komen twintig zorgappartementen. Dat meldt ontwikkelaar Focus Real Estate, eigenaar van het pand.

De bedoeling is dat na de zomervakantie wordt gestart met de verbouwing van het karakteristieke pand, dat al jaren leegstaat. Focus Real Estate uit Eindhoven is ook eigenaar van de kantoortoren aan de overkant van Villa Casimir. Tot 2016 was het bedrijf Teleperformance in die toren gevestigd.„Het plan is om de kantoortoren om te vormen tot dertig appartementen voor een oudere doelgroep waar indien nodig ook zorg aan verleend kan worden”, legt Ruud Jacobs van Focus Real Estate uit.

Zorgleverancier

Een nog onbekende zorgleverancier zal in de toekomst de verpleeghuiszorg in Villa Casimir gaan leveren alsook de appartementen in de voormalige kantoortoren gaan verhuren. Om welke zorgorganisatie het gaat wil Jacobs nog niet zeggen omdat de definitieve contracten nog getekend moeten worden.

Twintig zorgappartementen in Roermondse Villa Casimir
In de toren waar tot 2016 Teleperformance was gevestigd komen dertig appartementen voor een oudere doelgroep. Foto: Archief De Limburger/ Jeroen Kuit

Historie

De villa, officieel Huize Ernst Casimir geheten, stamt uit 1908 en werd ontworpen door Eduard Cuypers, neef van de beroemde Pierre Cuypers. In 1950 werd het pand verbouwd tot hotel in opdracht van de familie Kissels. Twintig jaar later werd het een kantoorpand. In 2009 kwam het leeg te staan.

„Van buiten zal er weinig aan het pand veranderen, aangezien het om een rijksmonument gaat”, weet Jacobs. „Zo komt er ook geen brandtrap aan de buitenkant, maar wordt het gebouw voorzien van een sprinklerinstallatie. Inpandig zal een lift worden gerealiseerd.”

Investering

Met de verbouwing van zowel de kantoortoren als de monumentale villa is een totale investering gemoeid van zo’n dertien miljoen euro. Jacobs verwacht niet dat de plannen tot veel bezwaren zullen leiden. „Voor wat betreft de villa past het binnen het bestemmingsplan, dus daar valt geen vertraging te verwachten. Voor de kantoortoren is de procedure om het bestemmingsplan al doorlopen. Met buurtbewoners zullen we wel nog kijken hoe we het parkeren bij Villa Casimir gaan inrichten. We willen dat het tot zo min mogelijk overlast leidt voor de bewoners van het appartementencomplex ernaast.”

Jacobs verwacht dat als alles voortvarend verloopt de verbouwing van beide panden in september kan starten en volgend jaar voor de bouwvakvakantie is afgerond.