Hoej-Hoej-Comité Schinveld heeft nieuw erelid

Print
Hoej-Hoej-Comité Schinveld heeft nieuw erelid

Het nieuwe erelid van het Hoej-Hoej-Comité, te midden van de zes comitéleden op de vindplaats van de 60e Geet mit ee gestrikt udder. Afbeelding: Arcèn Bruls

Schinveld -

Gerfried Leinweber is het nieuwe erelid van het Hoej-Hoej-Comité. De 48-jarige Duitser uit Friebertshausen, een stadsdeel van Gladenbach, vond de 60ste ‘geet mit ee gesjtrikt udder’, in de berm van Bundesstrasse B255.

De zes Hoejers hebben de man bezocht en vervolgens, geheel volgens traditie, benoemd tot erelid. Leinweber is volgend jaar te gast in Schinveld en zal de geit volgend jaar loslaten. Friebertshausen ligt hemelsbreed zo’n 250 kilometer van Schinveld af. De geit is in het verleden al aangetroffen in België, Italië, Frankrijk, Polen, de voormalige DDR en zelfs de Oekraïne.

Boek

Ter ere van de 60-jarig jubileum van de Hoej-geet heeft president John Imming, met hulp van Ben Derks en Jo Reijnder, een kroniek geschreven. Het 320 pagina’s tellende boek, getiteld Is de Geet gevonge?, is vanaf 29 februari 2020 te verkrijgen. Voor belangstellenden is er al een voorinschrijving tegen een gereduceerde prijs (korting van 5 euro). Dit kan door voor 1 september 24,50 euro per boek over te maken op bankrekeningnummer van het Hoej-Hoej-Comité: NL16 RABO 0146 7263 32 o.v.v. HOEJ-BOEK 2020.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen