Historisch Ohé en Laak ontdekken op de fiets

Print
Historisch Ohé en Laak ontdekken op de fiets

Deelnemers aan de fietsticht passeren onder meer kasteel Hasselholt. Afbeelding: VVV Midden Limburg

Ohé en Laak -

Een gids van VVV Midden Limburg neemt belangstellenden op zondag 7 juli mee voor een fietstocht door historisch Ohé en Laak. De circa twee uur durende tocht gaat om 13.00 uur van start bij de Sangershoeve aan de Prior Gielenstraat 4.

Ohé en Laak behoorde vroeger tot de bezittingen van de graven Van den Bergh. Fietsend door het afwisselende Maasdallandschap staat de VVV-gids stil bij een aantal prominente monumenten, die herinneren aan deze tijd, waaronder het Moeder Magdalenahuisje, de St. Annakapel, Onze Lieve Vouw Geboorte kerk en kasteel Hasselholt. Daarnaast is de gemeenschap Ohé en Laak onlangs verrijkt met het Park Domicilia. Onderweg wordt ook de hoogstamboomgaard van Ger Graus en natuurgebied Stevol gepasseerd.

Deelname aan deze fietstocht kost vijf euro per persoon. Hierbij is tevens de entree van het Streekmuseum inbegrepen. Kinderen tot en met twaalf jaar mogen gratis meefietsen. Reserveren is niet nodig. Voor groepen is deze tocht het gehele jaar af te spreken. Bel voor meer informatie 0475-550236 of stuur een mail naar stevensweert@vvvmiddenlimburg.nl