Jo Kuntzelaers gehuldigd vanwege zestigjarig lidmaatschap Sint Cecilia

Print
Jo Kuntzelaers gehuldigd vanwege zestigjarig lidmaatschap Sint Cecilia

Verenigingssymbool Nolles speldt jubilaris Jo Kuntzelaers de gouden speld op. Afbeelding: Harmonie St. Cecilia

Tegelen -

Vanwege zijn zestigjarig lidmaatschap van Koninklijke Harmonie Sint Cecilia uit Tegelen is Jo Kuntzelaers onderscheiden met de gouden FKM speld. Uit handen van Nolles, het symbool van de muziekvereniging, ontving de diamanten jubilaris de Nollesspeld.

Jo Kuntzelaers begon in 1959 als tamboer bij Sint Cecilia. Al snel werd hij in het orkest opgenomen als slagwerker en paukenist. Vele concerten en concoursen heeft hij meegemaakt, met als hoogtepunt het landskampioenschap van de harmonie in 1966. “Omdat Jo sinds enkele jaren in Gran Canaria woont kan hij niet meer deelnemen aan alle activiteiten van de harmonie, maar dit betekent niet dat hij niet meer betrokken is. Hij gebruikt de sociale media intensief om de band met de vereniging te blijven behouden”, aldus voorzitter Ben Aldewereld, die de jubilaris de gouden FKM-speld met twee zirkonia’s opstak. Jo’s vrouw José ontving een boeket bloemen.

Het symbool van de Koninklijke Harmonie St. Cecilia, Nolles, was in vol ornaat van zijn rustplaats opgestaan om hulde te brengen aan de jubilaris. Dat ging gepaard met het vertellen van anekdotes uit de lange staat van dienst van de jubilaris. Door Nolles werd Jo Kuntzelaers gedecoreerd met gouden Nollesspeld.