Keurmerk Erkende Goede Doelen voor Stichting Happy Holiday

Print
Keurmerk Erkende Goede Doelen voor Stichting Happy Holiday

Afbeelding: Stichting Happy Holiday

Maasbree -

Het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) heeft Stichting Happy Holiday uit Maasbree erkend als goed doel. Met deze erkenning draagt de stichting nu het keurmerk Erkende Goede Doelen, dat donateurs de zekerheid biedt dat hun gift daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld.

Deze Stichting Happy Holiday organiseert al dertig jaar vanuit Maasbree vakanties voor gezinnen met ernstig of terminaal zieke kinderen of ouders. “Door de zware zorg die er soms geboden moet worden aan deze gezinnen, is het gezin niet altijd in staat om zelfstandig op vakantie te gaan. Ook hebben de meeste gezinnen het financieel moeilijk, door de hoge kosten die de zorg voor een ziek gezinslid met zich meebrengt”, vertelt een woordvoerder van Happy Holiday. De stichting werkt alleen met vrijwilligers: artsen, verpleegkundigen, zorgvrijwilligers en een recreatieteam.

De stichting heeft geen beroepskrachten in dienst en het bestuur geniet geen inkomen. Iedereen is vrijwilliger. De door het land verspreide ambassadeurs van Happy Holiday genereren samen met het bestuur de jaarlijkse inkomsten. “Deze bestaan bijvoorbeeld uit opbrengsten van statiegeldacties, beurzen of markten. Ook kloppen onze ambassadeurs aan bij bedrijven en fondsen om daar de stichting meer bekendheid te geven. Deze bekendheid heeft in juni een extra stimulans gekregen doordat het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) Happy Holiday heeft erkend als goed doel in de hoogste categorie A. Daar zijn we uiteraard heel blij mee.”

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede doelen wordt uitgegeven. Alleen goede doelen die aan strenge kwaliteitseisen voldoen, kunnen de Erkenning krijgen.

Meer weten over Happy Holiday? Kijk op www.stichtinghappyholiday.nl