Man stapt uit touringcar op A2, wordt geschept en overlijdt

Print
Man stapt uit touringcar op A2, wordt geschept en overlijdt

Afbeelding: Bert Jansen

Een man is zaterdagavond overleden op de A2 bij Waalre. Volgens omstanders stapte de passagier uit een treinvervangende bus van de NS, die met pech op de vluchtstrook stond. Daarna volgde de aanrijding met een voorbijkomende auto. Hulp van artsen mocht niet meer baten.

De politie bevestigt dat een passagier uit de bus is overleden. De NS zegt dat de bus op weg was op het traject naar Roermond. ,,We betreuren het ongeval”, zegt een woordvoerster.

De bus stond met pech stil op de vluchtstrook. Een passagier stapte uit de bus en liep over de snelweg. Wat precies de reden daarvoor was, is niet bekend. Een auto reed de man met volle snelheid aan.

Meerdere ambulances werden opgeroepen, maar hulp mocht niet meer baten. Hij overleed aan zijn verwondingen.

Vervangende bus

De andere passagiers zijn met een vervangende bus opgehaald, zodat ze hun weg naar Roermond konden vervolgen.

De identiteit van het slachtoffer moet nog formeel vastgesteld worden en de nabestaanden moeten eerst geïnformeerd worden. Het bekendmaken van zijn leeftijd en woonplaats laat daarom nog even op zich wachten. Slachtofferhulp wordt geregeld voor de betrokkenen en getuigen.

De verkeersspecialisten gaan op de locatie van het ongeluk onderzoek doen naar sporen die de aanrijding kunnen verduidelijken. Ze gaan ook in gesprek met getuigen. De politie bekijkt het verzamelde sporenbeeld en informatie die van belang is om een duidelijk beeld te krijgen van de toedracht van het ongeluk.

De snelweg was afgesloten en is rond 21.30 uur weer vrijgegeven.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen