FORMULE E

Frijns slachtoffer van openingscrash ePrix Bern

Print
Frijns slachtoffer van openingscrash ePrix Bern

Jean-Eric Vergne (vooraan) is op weg naar de winst in Bern. Afbeelding: EPA

Robin Frijns was zaterdagavond een van de belangrijkste slachtoffers van de openingscrash van de ePrix in Bern. De Maastrichtenaar viel in de openingsronde uit en moest toekijken hoe Jean-Eric Vergne won in de straten van de Zwitserse hoofdstad.

Stratencircuits staan garant voor spektakel, al hadden de organisatoren het in de nauwe binnenstad van Bern wat overdreven. Een hairpin-bocht meteen na de start, dat moest wel tot een crash leiden. En dat gebeurde dus ook, met Frijns als ongelukkige die door contact tussen Maximilian Günther en Pascal Wehrlein vóór zich een heuse opeenstapeling van elektrische bolides zag ontstaan. Een tikje van Jerome d’Ambrosio deed vervolgens letterlijk de deur dicht. Met nog twee slotraces te gaan in New York is daarmee de kans op de titel in de Formule E voor Frijns zowat in rook opgegaan.

Na de chaos in de openingsfase van de race - voor het eerst in de Zwitserse hoofdstad gehouden - bleek dat inhalen in de nauwe straten zowat onmogelijk was. Hevige regenval in de slotfase van de wedstrijd leek nog voor spektakel te kunnen gaan zorgen, maar aan de volgorde van de leiders veranderde niets. Vergne won met minimaal verschil naar Mitch Evans (tweede) en Sebastien Buemi (derde). Vergne verstevigde daarmee zijn leidende positie in het kampioenschap.