Fietsster (18) overleden na aanrijding: bestuurder rijdt door

Print

Dodelijk ongeluk in Nederweert. Video: WeertDeGekste

Ospel / Leveroy / Nederweert / Nederweert Eind / Ospeldijk / Laar / Weert / Altweerterheide / Stramproy / Tungelroy / Swartbroek / Ell -

Een 18-jarige fietsster is zondagmorgen overleden na een zware aanrijding in Nederweert.

Dat meldt de politie. Het ongeval gebeurde rond 04.00 uur aan de Brugstraat.

Lees ook: Fran (18) komt niet meer thuis na examenfeest: ‘Dit is de nachtmerrie van iedere ouder’

Volgens Nederweert24 werd het slachtoffer geschept door een auto die volgens ooggetuigen vanuit Someren richting Nederweert reed. De dader, een 20-jarige man uit Helmond, is doorgereden, maar werd later door de politie aangehouden. De automobilist is naar een cellencomplex gebracht. De politie meldt dat hij geen drank of drugs had gebruikt.

Examenfeest

Vanuit een examenfeest in Ospel fietste ze met een grote groep terug naar huis. Volgens getuigen zou ze niet veel hebben gedronken.

Traumahelikopter

Om 4.07 uur kwam de eerste melding over het ongeval binnen bij de meldkamer. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen en een traumahelikopter werd ingevlogen om hulp te bieden. De fietsster is met spoed naar het ziekenhuis in Maastricht gebracht, maar heeft het niet overleefd. Daar is ze aan haar verwondingen overleden.

De weg lag na het ongeval bezaaid met grotere en kleinere brokstukken. Een gebogen fietswiel en een stuk staal lagen nog aan de rand van de weg, terwijl ambulancepersoneel zich over het meisje ontfermde. Op de baan voor rechtsaf lag het staal van het skelet van haar fiets. Verwrongen als een wokkel.

De politie stelt een onderzoek in en hoort getuigen. Getuigen die nog niet met de politie gesproken hebben worden opgeroepen zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Geschokt

Het slachtoffer kwam uit Ell en werkte als uitzendkracht bij de Jumbo in Stramproy. Het personeel is geschokt en wordt opgevangen door de bedrijfsleiding.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen